Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sraz Fiat 126 Přerov, 24. - 26. září 2010

29. 9. 2010

Sraz Fiat 126 Přerov, 24. - 26. září 2010

   Sraz byl první svého druhu na Moravě a ve Slezsku, akce to byla mezinárodní, nakonec přijelo méně posádek, než se původně přihlásilo - dorazilo 19 Fiatů 126 z Čech, Moravy, Slezska a Slovenska.
   Organizátoři měli akci velmi dobře připravenou a na srazu panovala v pravdě rodinná pohoda. Ubytování bylo zajištěno v areálu motorestu ZD v Kokorách u Přerova.
   Vydařila se spanilá jízda do Přerova, kde byla vystavena vozidla na Velkém náměstí, odtud se pokračovalo přes Lipník nad Bečvou na hrad Helfštýn.
   Odpoledne ve 13.00 hodin jsme přijeli do uzavřeného vojenského prostotu vrtulníkové letecké základny v Bochoři u Přerova. Následovalo měření přesnosti jízdy podle rychloměru - 50 km/h, 90 km/h a sprint maximální rychlostí - té dosáhl Maluch se zabudovaným motorem z Fiatu Panda, který pelášil rychlostí 124 km/h.
   Pak se přejelo na další plochu a tam probíhal sprint na slalomové dráze, zakončený přesným brzděním před překážkou, další disciplínou byla jízda zručnosti, pak se měřila hlučnost motorů a výfuků, hlučnost audiozařízení.
   Všechny soutěže byly hodně náročné - tolik branek a tak úzkých jsme na žádné soutěži dosud nepotkali. Měli jsme štěstí, nedostali jsme žádný trestný bod, i když jsme nebyli nejrychlejší.
   Soutěžili jsme s pořadovým číslem 19, náš motor a výfuk byly nejtišší - maximálně pouhých 101,2 dB, naše autorádio Blaupunkt ze 70. let minulého století svým hlukem o síle 103,2 dB porazilo většinu soupeřů.

   Pořadatelé byli báječní, panovala pohoda, jídlo i pití byly skvělé a za dobrou cenu - např. domácí klobásek s chlebem a přílohou za 20 Kč, hodně velký grilovaný kuřecí stejk za 30 Kč. Účastnický poplatek činil symbolických 126 Kč za jedno vozidlo. Akce měla dobrý sponzoring a vítězi byla udělena hlavní cena primátora města Přerov.
   Odjížděli jsme spokojení a z našeho pohledu se jednalo o 2. nejlepší letošní sraz hned za setkáním veteránů v Holešově.

Více informací naleznete na stránce www.fiat126prerov.websnadno.cz.

   Druhý ročník srazu Fiatů 126 se bude konat v Přerově ve dnech 27. - 29. května 2011 v rámci Středomoravské letecké poutě. Organizátoři Vás srdečně zvou na obě akce.

Foto : zde

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

sraz Přerov

polda,1. 10. 2010 17:02

Byl jsem přítomen jako nezůčastněný pozorovatel, a konstatuji že sraz se mi velice líbil .Koukal jsem jen na náměstí ale i tak jsem byl spokojen. Fiatům zdar.