Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pražské dobrodružství s fiatem

17. 1. 2010

Pražské dobrodružství s fiatem_

 

            5.září 2009 uspořádali čeští fiatáři z Fiat Car Classic výstavu k výročí 110 let výroby fiatu a tam přece nemůžu chybět!

            Takže 4.září ráno v klidu posnídám a vyrážím směr Rakovník, kde hodlám přenocovat u příbuzných. Okolo poledne, když se přibližujeme k Hradci Králové vyzvání můj mobil.

Jarda  Polášek  mi nabízí vstupenky na nějakou sběratelskou akci, což prostřednictvím své ženy s díky odmítám.

            Mezitím dostávám hlad, a tak se ještě zastavujeme cestou na jídlo ke známému bufetu McDonald, abychom nedorazili jako smečka hladových vlků.

            Ku podivu Prahou projíždíme bez výrazných komplikací a tak poměrně brzy dojíždíme do Rakovníka. Po nezbytném sdělení všech novinek, odcházím spát, i když sestřenice si stále mají co sdělovat.

            Ráno kolem 9.00 se vypravujeme směr Praha. „Teď teprve vypukne to pravé“ říkám si před odjezdem, aniž tuším co mně čeká. Díky lehce rozkopané stověžaté matičce Praze, najíždím do špatného pruhu a ocitám se ve Strahovském tunelu. Z cvičných důvodů si ho projedu i zpět. Pak špatně odbočím v Troji a projedu se pro změnu podél Vltavy. Pak už konečně nacházíme správný směr a dojíždíme k Trojskému zámku. Zdravíme se s Ondřejem Kroutilem a vyzvídám co se bude dít dále.

Obrazek

 

 

 

            Zajíždím do zámeckého parku a odstavuji svého tátoše bokem od ostatních, abych se svým  vehiklem nedělal příliš ostudy mezi vystavenými krasavci.

            Počasí se zrána netvářilo moc přívětivě, ale nakonec protivně studený vítr rozehnal mraky a občas i vykouklo sluníčko. Výstava se pořadatelům vydařila, mně osobně se velmi líbila.

Obrazek

 

 

            Shromáždit tak velký počet aut, jaký byl k vidění, muselo dát pěkně zabrat. Byla k vidění široká paleta modelů FIAT různých ročníku narození, včetně jednoho traktoru, což mi jako traktoristovi udělalo obzvlášť velkou radost.

 

Obrazek

Obrazek

 

 

            Vzhledem k pokročilé hodině a zejména mému hladu jsme se vypravili na zpáteční cestu. Po lehčí svačině jsme se ještě zastavili k návštěvě železničního muzea v Lužné u Rakovníka už proto, že jsme to měli u cesty. Bylo to úchvatné - tolik lokomotiv pohromadě jsem ještě neviděl!

Obrazek

Obrazek

 U příbuzných jsme vydrželi ještě dva dny a stále stejně rozkopanou Prahu jsme projeli úplně bezproblémově a na pražské tunely jsme tentokrát nenarazili.

 

            Tak pro mě šťastně skončilo dobrodružství v pražských tunelech a spokojeně jsme dorazili domů. Krásný zážitek z výstavy mi zůstane hluboko v paměti.

 

                                                                      Věrný fiatář Leopold Konderla

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář