Jdi na obsah Jdi na menu
 


Leoš Kořínek

25. 10. 2011


Z Old Fiat :
Ve věku 56 let ve středu 19. září 2011 náhle zemřel náš kamarád, veteránista a Fiatář pan Leo Kořínek z Nové Bělé. Leoš, jak jsme mu říkali, se narodil 2. června 1955 a zájem o automobily jej provázel celým životem. V posledních letech se pravidelně účastnil řady veteránských akcí a závodů po celé Moravě a Slezsku, byl výborným kamarádem a také rád ochotně pomohl druhým, když  se ocitli v nesnázích. Obdivovali jsme jeho optimismus, s jakým bojoval s těžkou nemocí,  která  jej postihla na konci loňského léta a radovali jsme se, když se mu dařilo lépe a opět s námi začal jezdit na soutěže se svým Fiatem 850 Sport Coupé. Bohužel nemoc se Leošovi  nepodařilo porazit,  ale  bojoval  statečně  až  do  posledních  chvil.  Ještě 20. srpna s  námi  jel  na  Císařskou  rallye  do  Neplachovic,  21.  srpna  se  zúčastnil nedělního výletu s veterány, 27. srpna se umístil v jízdě pravidelnosti Michálkovický kopec a naposledy 17. září přijel na  jízdu  pravidelnosti  do  Chabičova.
S Leošem jsme se rozloučili v sobotu 22. října ve 13.00 hodin ve farním chrámu sv. Jana Nepomuckého ve Staré Bělé.

Jaromír a Jiřina Poláškovi
Na pohřeb Leošovi přišlo bezmála 150 přátel, kamarádů a známých. Paní Kořínkové jsme vyjádřili upřímnou soustrast za všechny veteránisty a Fiatáře - dozvěděli jsme se, že se Leoš do posledních chvil zajímal o veteránské dění a těšil se, až mu někdo zavolá nebo jej navštíví. Naposledy se za ním stačil zastavit ještě Jirka Kuskula.
Milý Leoši, nikdy na Tebe nezapomeneme !

Milan Chudej
Na schůzi klubu jsem se představil novému pánovi-členovi, který mně hned spražil :
,,Tebe si nepamatuji ze žádného srazu"
Jednou se to podařilo, potkali jsme se na nedělní akci -
Provětrej garáž.

Mirek a Jarmila Kohoutkovi
Ahoj, v letošním roce jsme vytvořili bezva partu do které patřil i Leoš Kořínek.
Bylo nás pět na Michálkovickém kopci (Leoš Kořínek, Jiří Kuskula, Petr Rucki, jeden pán se Škodou 110R a my), z toho tři se umístili na stupních vítězů: Leoš byl 2, pán s Š 110 R byl třetí a Jiří Kuskula čtvrtý.
Když jsme se vraceli pohromadě z Mořic (Leoš Kořínek, Jiří Kuskula a Petr Rucki a my) Leoš měl poruchu, kterou jsme řešili všichni a nakonec jsme ho na laně dotáhli z Bělotína až k němu domu.
Těch veteránských setkání bylo hodně, byly příjemné a pohodové.

 

Náhledy fotografií ze složky Leoš Kořínek

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář