Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání Italských automobilů Bartošovice 2009 pohledem ,,Leopolda K.,,

10. 1. 2010
Vzpomínka na jaro
 
            Je leden a venku vládne zima jak se patří. Moje brazilské koně odpočívají v garáži
a unoš zasypán hromadou sněhu na parkovišti netrpělivě čeká na jaro. A já se nořím do vzpomínek na to loňské.
            Je ráno 9. května 2009 a my vyrážíme do Bílovce na náměstí, kde začíná další den setkání italských automobilů. Pomalu se tady sjíždějí účastníci a čekáme na hlavní kolonu, která přijede z Bartošovického zámku. Konečně jsou tady a může vypuknout fiatí rej. Paleta zúčastněných vozidel je docela pestrá, jsou zde i nějaké maluchy, což rok zpátky nebylo. Postupně vozy najíždějí na jízdu zručnosti a odjíždějí na orientační soutěž. Také já se svou posádkou vyrážím. Jízdu jsem jakž takž zvládl, a hurá do světa. Protože se držím olympijské myšlenky „Není nutné vyhrát, ale zúčastnit se“ , tak nijak zvlášť nesoupeřím s ostatními, hlavně v klidu dojet a něco zažít. Trať je jiná než minulý rok a připadá mi zajímavější. Projíždíme krásnou krajinou Poodří a slunečné počasí nám dopřává skvělé zážitky. Po splnění soutěžních úkolů a zastávce na kávu v místě jedné kontroly, pokračujeme v cestě až do Bartošovic, kde je cíl.
            Na zámku pak plníme poslední úkol, kterým je oblékání montérek na čas. Spokojení s průběhem dne odevzdáváme itinerář a já osobně spěchám k občerstvení. Na guláši jsem si pošmákl a pivečko taky přišlo k duhu. Potom už jen debatujeme o zážitcích za dobu od minulého setkání a čekáme na výsledky. Nálada je výborná, zábava běží naplno, a tak nám odpoledne uteče jako voda, a je tu vyhlášení výsledků, a poté i losování tomboly.
U toho taky propuká veselí, zvláště když se abstinentovi podaří vyhrát láhev alkoholu. O výsledcích je zbytečné hovořit, jsou již dostatečně známy.
            Protože doba pokročila, rozhoduji se se svou po sádkou opustit skvělou společnost a vydat se na cestu k domovu. Únava mně už taky zmáhá, pro dnešek bylo zážitků až až .
            Tak takto vypadá moje vzpomínání na Fiat sraz Bartošovice 2009 . Nezbývá než těšit se na srazy příští a přát si, aby byly stejně vydařené jako ty dosavadní.
                                                           Polda Fiat Palio (Brazil)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář