Jdi na obsah Jdi na menu
 


První Jarní den 21.3.2012 na cestách !

TISKOVÁ INFORMACE

Zájmové sdružení právnických osob OSTRAVA BEZPEČNÁ DOPRAVA !!!, Centrum bezpečné jízdy LIBROS Ostrava připravilo
pod záštitou náměstka primátora statutárního města Ostrava
Aleše Boháče dopravně preventivní kampaň pro motoristy s názvem

ŘIDIČI POZOR, PRVNÍ JARNÍ DEN NA CESTÁCH!!!  

21.března 2012 od 14 00 hod

na ulici Slovenská a v areálu Centra bezpečné jízdy LIBROS Ostrava

 

Ve spolupráci s dopravní policií Moravskoslezského kraje, statutárním městem Ostrava odborem dopravně správních činností, rádiem ČAS, Českou televizí Ostrava a dalšími partnery proběhne symbolicky první jarní den, dopravně preventivní kampaň pro řidiče motorových vozidel.

Zájemci z řad řidičů si mohou nechat tento den od 14 hodin na ulici Slovenská v Ostravě - Přívoze v těsném sousedství areálu Centra bezpečné jízdy za asistence dopravní policie Moravskoslezského kraje změřit skutečnou rychlost svého vozidla. 

Následně si v areálu Centra motoristé budou moci nechat ověřit propustnost skel svých vozidel za pomoci speciální technologie  měření krajských dopravních policistů.

Cílem této kampaně je pomoci motoristům užitečnými radami z oblasti měření rychlosti, legislativních novinek , poradny pro odečet trestných bodů řidičům,  ověření kvality pneumatik a  příprava vozidla na jarní období .

Součástí kampaně jsou i atraktivní novinky jako nanotechnologie a úspora pohonných hmot, alternativní druhy paliva například na stlačený plyn CNG , novinky na automobilovém trhu pro jaro 2012 , zabezpečení vozidla proti krádeži a další .

Řidiči si mohou vyzkoušet na kluzných plochách Centra bezpečné jízdy a pod vedením zkušených lektorů vyzkoušet hlavní zásady bezpečné jízdy vozidel za krizových podmínek , metody krizového brzdění , bezpečně se seznámit s následky smyku vozidla překvapivě už ve 30 km rychlosti.

Pro návštěvníky s vozidlem je připravena i řada soutěží jako parkování do omezeného prostoru na čas, měření reakční doby řidiče při náhlé změně směru jízdy, srovnávací testy pneumatik při jízdě na kluzném povrchu , speciální simulátor smyku a mnoho dalšího.

Mezi jarní novinky sdružení OSTRAVA BEZPEČNÁ DOPRAVA !!! pro motoristy bude patřit představení   speciální smykové desky pro motocyklisty , která je připravena jako součast moderní přípravy kurzů bezpečné jízdy pro příznivce jedné stopy a prezentace nové moderní AUTOŠKOLY CENTRA BEZPEČNÉ JÍZDY.

ŘIDIČI POZOR, PRVNÍ JARNÍ DEN NA CESTÁCH!!! , 21. března 2012 od 14 hodin , Slovenská ul. a areál Centra bezpečné jízdy LIBROS Ostrava.

letak---email--ridici-pozor-21.3.2012.jpg
leták

OSTRAVA BEZPEČNÁ DOPRAVA!!!- zájmové sdružení právnických osob, 
Palackého 1114, Ostrava – Přívoz, 702 00,

Czech Republic; IČ:72557630; reg. KSÚ MSK , reg.zn. R1/2012 ,sp.zn.VŽ/56995/2011/Baj.;
email:dalimil.fric@libros.cz;tel: +420 602 505 578